Over ons

<Stichting genootschap Sint Maarten>

KvK: 75839792
RSIN: 860415302

Vestigingsadres:
Morgenrood 2
1747 EC  Tuitjenhorn

Telefoonnummer: 06 13262870

Emailadres: bestuur@stichtinggenootschapsintmaarten.nl

Website: www.stichtinggenootschapsintmaarten.nl

Bestuur

Voorzitter
Naam                                                Pronk, Bartholomeus Nicolaas
Geboortedatum en -plaats          21-06-1973, Sint Maarten (Nederland)
Datum in functie                            13-09-2019 (datum registratie: 17-09-2019)
Inhoud bevoegdheid Gezamenlijk bevoegd (met andere bestuurder(s), zie statuten)

Penningmeester
Naam                                                Bakker, Cornelia Christina Maria
Geboortedatum en -plaats          08-05-1963, Harenkarspel (Nederland)
Datum in functie                            13-09-2019 (datum registratie: 17-09-2019)
Inhoud bevoegdheid Gezamenlijk bevoegd (met andere bestuurder(s), zie statuten)

Secretaris
Naam                                                Tesselaar, Petrus Cornelis
Geboortedatum en -plaats          24-09-1960, Sint Maarten (Nederland)
Datum in functie                            13-09-2019 (datum registratie: 17-09-2019)
Inhoud bevoegdheid Gezamenlijk bevoegd (met andere bestuurder(s), zie statuten)

Doelstelling

Doelstelling van de stichting: Het in stand houden van verbondenheid, ontwikkeling (sport / muziek), leefbaarheid en geluk in de gemeenschap van Sint Maarten en omgeving door middel van schenkingen aan de diverse verenigingen, initiatieven en comités.

Beleidsplan Stichting genootschap Sint Maarten. versie 28 feb. 2024

Inleiding

Stichting ‘Genootschap Sint Maarten’ staat voor het helpen van hulpbehoevenden in Sint Maarten en de dorpen daar om heen in de Gemeente Schagen. Initiatieven en verenigingen als sportverenigingen, sinterklaasintochten, bejaardenhuizen, muziekverenigingen en -scholen, ziekencomité’s, kermiscomité’s, sportverenigingen, natuurverenigingen en dergelijke kunnen, waar nodig, in aanmerking komen voor giften. Ook gevallen van (tijdelijk) financieel noodlijdende ondernemers veroorzaakt door bijvoorbeeld ziekte en/of zieke dorpsgenoten wie aangepaste hulpmiddelen nodig hebben, worden bekeken. Waar nodig schiet het genootschap financieel te hulp.

De focus ligt in 2024 op de versteviging van het kapitiaal.

De middelen die de stichting wil gebruiken bestaan uit de opbrengsten van het verpachten van onroerende zaken, schenkingen en de eventuele winsten die bereikt worden met beleggingen.

De onroerende zaken en eventuele financiële middelen worden verkregen door schenkingen, veelal van rijke boeren, tuinders of ondernemers uit de eigen regio.

Visie

Wij vinden dat lokale initiatieven en verenigingen behouden moeten blijven. Dit draagt in grote mate bij aan de verbondenheid, leefbaarheid en geluk in onze omgeving. We vinden het belangrijk dat men zich kan ontwikkelen in sport en muziek.

Missie

Met een aantal ondernemers is het idee ontstaan om een Anbi stichting op te richten. Er waren toen al toezeggingen gedaan door derden m.b.t. het schenken van onroerende zaken en een actieve beleggingsportefeuille.

In het dorp Sint Maarten en de dorpen er om heen in de gemeente Schagen gaan wij er voor zorgen dat de lokale organisaties, verenigingen en initiatieven kunnen blijven bestaan.

Het bestuur van onze stichting is nauw betrokken bij de lokale samenleving.

Strategie

Om te voorkomen dat er misbruik gemaakt wordt van het genootschap zal altijd om een begroting gevraagd worden waaruit blijkt dat er daadwerkelijk sprake is van hulpbehoevendheid.

Het bestuur zal minimaal 1 keer per jaar vergaderingen en komt waar nodig vaker bijeen als er snel beslissingen genomen moeten worden.

De Stichting is 17 september 2019 opgericht bij de kamer van koophandel en gaat zich in de eerste jaren richten op de ontvangsten van de toegezegde schenkingen.

Omdat Sint Maarten een hechte gemeenschap betreft hebben wij al duidelijk in kaart kunnen brengen waar de steun nodig is. Ook zijn wij makkelijk te benaderen voor dergelijke instanties omdat de bestuursleden nauw betrokken zijn bij het reilen en zeilen in de dorpen.

Activiteiten van de organisatie

Het bestuur gaat 1 keer per jaar vergaderen en zal inkomende stukken bepreken en vandaaruit beslissingen nemen. Indien nodig kunnen vaker vergaderingen belegd worden.

Beloningsbeleid

Onze beleidsbepalers ontvangen slechts een vergoeding voor gemaakte onkosten en vacatiegeld (een vergoeding voor het voorbereiden en bijwonen van vergaderingen) welke in ieder geval niet hoger is dan het wettelijk toegestane.